Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 -20.00 Σάββατο – Κυριακή (Μετά από ραντεβού)
Title Image

COVID 19: ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΙΟΥ SARS-CoV-2

Στη LΙFE CODE διενεργούμε με εξαιρετική αξιοπιστία εξετάσεις μοριακού ελέγχου για την ανίχνευση του SARS-CoV-2, αλλα και σε συνδυασμό με έλεγχο για τους ιούς της γρίπης. Επίσης, διενεργούμε Rapid Antigen test καθώς και έλεγχο  αντισωμάτων.

Δυνατότητα δειγματοληψίας

Στο Εργαστήριό μας

Στο χώρο εργασίας σας εντός Αθηνών

Κατ’ οίκον δειγματοληψία εντός Αθηνών

Σε χώρο εργασίας εκτός Αθηνών κατόπιν συνεννόησης

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στο ωράριο, στο ραντεβού στο κόστος των επιμέρους εξετάσεων, στον τρόπο  πληρωμής και στη διαδικασία παραλαβής των αποτελεσμάτων, δείτε ΕΔΩ.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Μοριακός έλεγχος με RT-PCR για ανίχνευση του SARS-CoV-2

Είναι ξεκάθαρο και από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και άλλων οργανισμών CDC/FDA ότι η Golden Standard εξέταση για τη διάγνωση ή αποκλεισμό μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι η μοριακή ανίχνευση με RT Real Time PCR και αξιοπιστία 95-99%.

Η LIFE CODE ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΕ έχει αναπτύξει και εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας την Μοριακή ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2  με 2 step RT Real Time PCR, στοχεύοντας σε 2 γονίδια του ιού (Ε και RdRp) σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) όπως αυτό ανανεώνεται κάθε φορά.

Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η αξιοπιστία του αποτελέσματος σε σχέση με άλλες μοριακές μεθοδολογίες RT-PCR (ακόμα και κιτ), όπου στοχεύουν σε 1 γονίδιο αλλά και δεν λαμβάνουν υπόψη τις κρίσιμες μεταλλάξεις του ιού. Επίσης, ΔΕΝ εφαρμόζεται pooling δειγμάτων και έτσι δεν χάνονται χαμηλά θετικά δείγματα.

Η παραπάνω μεθοδολογία έχει ασφάλεια αποτελέσματος 99,9%.

 

Χρόνος απάντησης: 6 έως 24 ώρες από την ώρα παράδοσης του δείγματος στο κέντρο μας.

Μοριακός έλεγχος με RT-PCR για ταυτόχρονη ανίχνευση του SARS-CoV-2/ Influenza A/ Influenza B

Ταυτόχρονη ανίχνευση από το ίδιο δείγμα και στον ίδιο χρόνο του SARS-CoV-2 και της Γρίπης Α ή Β. Συνιστάται για ασθενείς με συμπτώματα γρίπης (που δεν συμπεριλαμβάνουν αγευσία και ανοσμία) με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του ασθενούς και αποφυγή Επαναληπτικών εξετάσεων για SARS-CoV-2. Η περίοδος χρήσης της εξέτασης έιναι από Ιανουάριο έως μέσα Απριλίου.

 

Χρόνος απάντησης: 6 έως 24 ώρες από την ώρα παράδοσης του δείγματος στο κέντρο μας.

Rapid Antigen τεστ

Το τεστ είναι της ROCHE Diagnostics με CEIVD σήμανση και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, τα οποία επηρεάζονται όπως σε όλα τα τεστ αυτού του είδους και από τον βαθμό μόλυνσης του πληθυσμού:

Ειδικότητα: 99.68%

Ευαισθησία: 96.52%

Αντιδραστήρια: mAb anti-COVID19 antibody, mAb anti-Chicken IgY, mAb anti-COVID-19 antibody‑gold conjugate, Purified chicken IgY‑gold conjugate

Τεστ Αντισωμάτων

Από 1/1/ 2021 το τεστ είναι της ROCHE Diagnostics με CE-IVD σήμανση και δυνατότητα τόσο ποιοτικής όσο και ποσοτικής ανίχνευσης.

To τεστ στοχεύει αντισώματα που κατευθύνονται κατά της περιοχής του νέου coronavirus γνωστή ως πρωτεΐνη ακίδα, δηλαδή η περιοχή που επιτρέπει στον ιό να συνδεθεί με έναν υποδοχέα κυττάρων ξενιστών, και η οποία απαιτείται για να εισέλθει ο ιός στο κύτταρο υποδοχής.

Πολλά τρέχοντα υποψήφια εμβόλια στοχεύουν να προκαλέσουν μια αντίδραση αντισωμάτων κατά της πρωτεΐνης ακίδων SARS-CoV-2. Τεστ που ποσοτικοποιούν αντισώματα στην πρωτεΐνη ακίδας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση του επιπέδου αυτής της απόκρισης και την παρακολούθηση αυτής της μέτρησης με την πάροδο του χρόνου. Η δοκιμή παρέχει ένα αριθμητικό αποτέλεσμα που περιγράφει τη συγκέντρωση αντισωμάτων από 0,40-250 U/mL καθώς και ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

 

Χρόνος απάντησης: 24-48 ώρες από την ώρα παράδοσης του δείγματος στο κέντρο μας.