Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 -20.00 Σάββατο – Κυριακή (Μετά από ραντεβού)
Title Image

PIGF για την προ εκλαμψία στην κύηση

PIGF test

PIGF για την προ εκλαμψία στην κύηση

Στη LIFE CODE η ειδική εξέταση για τον έλεγχο της προ εκλαμψίας στην κύηση σε ασυμπτωματικές γυναίκες, προσφέροντας τη δυνατότητα έγκαιρης λήψης μέτρων από τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο και την ίδια τη μέλλουσα μητέρα.

Πρόκειται για την μη επεμβατική εξέταση PlGF (Παράγοντας Ανάπτυξης Πλακούντα) που επαναλαμβάνεται περιοδικά κατά τη διάρκεια της κύησης για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η προ εκλαμψία είναι ένα συστηματικό σύνδρομο που φαίνεται να προέρχεται από τον πλακούντα και σχετίζεται με μια ανισορροπία μεταξύ αγγειογενών παραγόντων στη μητρική κυκλοφορία.

Ένας από τους καλά μελετημένους και ευρέως χρησιμοποιούμενους παράγοντες είναι το PlGF (παράγοντας ανάπτυξης του πλακούντα), τα επίπεδα των οποίων μειώνονται στις γυναίκες που προορίζονται να αναπτύξουν προ εκλαμψία. Αυτή η πτώση είναι γνωστό ότι προηγείται της ανάπτυξης πραγματικών σημείων και συμπτωμάτων της προ εκλαμψίας, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο επιλογής στην πρόβλεψη της ασθένειας για τη λήψη κατάλληλων μέτρων εκ μέρους του ιατρού.