Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 -20.00 Σάββατο – Κυριακή (Μετά από ραντεβού)
Title Image

Έλεγχος – Τεστ πατρότητας

Τι είναι

Το τεστ πατρότητας είναι μια εργαστηριακή εξέταση που γίνεται για να διαπιστωθεί αν ένας άνδρας είναι ο πατέρας ενός συγκεκριμένου παιδιού.
Σήμερα, η πιο αξιόπιστη μέθοδος ελέγχου της πατρότητας είναι η ανάλυση DNA, ενώ παλαιότερα χρησιμοποιήθηκαν, με φτωχότερα αποτελέσματα, οι ομάδες αίματος, τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας και ορισμένες πρωτεΐνες ή ένζυμα.
Οι ειδικοί επιστήμονες, μετά από πολλά χρόνια ερευνών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν συνδυασμοί κομματιών DNA που είναι απόλυτα μοναδικοί και χαρακτηριστικοί για κάθε άτομο. Τα κομμάτια αυτά μεταβιβάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, αυτούσια από τους γονείς στους απογόνους τους, οπότε εφόσον ανιχνευτούν τόσο στον πιθανό πατέρα, όσο και στο παιδί, τότε επαληθεύεται η πατρότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή υπάρχει ασυμφωνία στα εξεταζόμενα τμήματα γενετικού υλικού, σημαίνει ότι ο άνδρας δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού.

Η λήψη του γενετικού υλικού

Το γενετικό υλικό εξάγεται από κύτταρα που λαμβάνονται από διάφορες πηγές, όπως η συνηθισμένη αιμοληψία από το χέρι, από το εσωτερικό του στόματος μετά από ξύσιμο με ειδική σπάτουλα, καθώς και από οποιοδήποτε βιολογικό υγρό που περιέχει κύτταρα, όπως σάλιο, τρίχες, διάφορες εκκρίσεις, ακόμη και υλικό από μπατονέτες αυτιών, οδοντόβουρτσες κλπ.
Το τεστ πατρότητας μπορεί να γίνει ακόμη και πριν γεννηθεί ένα μωρό, μετά τη 11η-12η εβδομάδα της κύησης. Σε αυτήν την περίπτωση λαμβάνεται υλικό είτε με αμνιοκέντηση, είτε από χοριακές λάχνες, που περιέχουν κύτταρα του εμβρύου, των οποίων το DNA εξετάζεται και συγκρίνεται με αυτό του πιθανού πατέρα. Επίσης, λήψη κυττάρων μπορεί να γίνει από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Αξιοπιστία αποτελέσματος

Πιστοποιούμε 99,9999 % την πατρότητα με  0,00 % απόκλιση με δείγματα από Αίμα ή Σίελο – Σάλιο από Υποτιθέμενο Πατέρα και Παιδί. Αναλύοντας  από  16 έως  38  Γενετικά Συστήματα  στα Δείγματά  σας.

Άλλα τεστ Μοριακής ταυτοποίησης συγγενικών σχέσεων

Έλεγχος Συγγενικής Σχέσης

Η εξέταση πραγματοποιείται όταν οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να γνωρίζουν αν έχουν βιολογική συγγένεια με κάποιο άλλο άτομο.
Είδος δείγματος

Περιφερικό αίμα, κυτταρικό επίχρισμα παρειάς

Χρόνος απάντησης

2 εβδομάδες

Ελεγχος ζυγωτίας Διδύμων

Η εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διερευνηθεί εάν τα δίδυμα είναι μονοζυγωτικά (έχουν προέλθει από το ίδιο γονιμοποιημένο ωάριο) ή διζυγωτικά (έχουν προέλθει από την γονιμοποίηση διαφορετικών ωαρίων). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους σε περιστατικά όπου το ένα από τα δίδυμα υποβάλλεται σε μεταμόσχευση.

Είδος δείγματος

Περιφερικό αίμα, κυτταρικό επίχρισμα παρειάς

Χρόνος απάντησης

2 εβδομάδες

Εγκληματολογικές Υποθέσεις

Η εξέταση πραγματοποιείται σε αστυνομικές υποθέσεις όπου η ταυτοποίηση και ανάλυση γενετικού υλικού είναι απαραίτητη.

Είδος δείγματος

Περιφερικό αίμα, κυτταρικό επίχρισμα παρειάς, τρίχες, άλλα βιολογικά υγρά.

Χρόνος απάντησης

2 εβδομάδες