Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 -20.00 Σάββατο – Κυριακή (Μετά από ραντεβού)
Title Image

ΔΙΒΑΝΕ ΑΣΠΑΣΙΑ, B.Sc., Ph.D., Er.CL.G. Βιογραφικό

ΔΙΒΑΝΕ ΑΣΠΑΣΙΑ, B.Sc., Ph.D

ΔΙΒΑΝΕ ΑΣΠΑΣΙΑ, B.Sc., Ph.D., Er.CL.G.

Εργαστηριακή Γενετίστρια
Διευθύντρια LIFE CODE ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΕ

Η Δρ. Ασπασία Διβανέ είναι Βιολόγος- Εργαστηριακή Γενετίστρια απόφοιτη του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών (1991).

Το 1995 ανακηρύχθηκε, με βαθμό «Άριστα», Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (ανάγνωση διδακτορικής διατριβής).

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Μοριακής Κυτταρογενετικής του Τμήματος Παθολογίας του Πανεπιστημίου Cambridge, της Αγγλίας. Η εργασία της «Divane et al., Prenat Diagn 1994; 14: 1061-1069» παρουσιάστηκε στο Annual Report του Τμήματος ως η καλύτερη εργασία του 1994.

Εργάστηκε ως senior Κυτταρογενίστρια σε μεγάλα εργαστήρια γενετικής επί 14 συναπτά χρόνια:  Από το 1995 μέχρι το 2000 εργάσθηκε ως Κυτταρογενετίστρια στο «Διαγνωστικό Κέντρο Γενετικής, Intergenetics Hellas» και στο «ΑλφαLab Ιατρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Διάγνωσης». Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος κυτταρογενετικής του «ΑλφαLab Ιατρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Διάγνωσης». Από το 2004-2009 ανέλαβε ως υπεύθυνη τμήματος, την οργάνωση του υπό σύσταση τμήματος της κυτταρογενετικής στο πολυϊατρείο «Locus Medicus».

Το 2009 ίδρυσε και διευθύνει το διαγνωστικό εργαστήριο “LIFE CODE ΙΕΠΕ”.

Στις Επιστημονικές της δραστηριότητες περιλαμβάνονται:

Πλήρεις δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά περιοδικά, ομιλίες και δημοσιεύσεις υπό μορφή περιλήψεως σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια.

Είναι μέλος Επιστημονικών φορέων: της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδος, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, του European Cytogeneticists Association και της European Society of Human Genetics.

Είναι επίσημη πραγματογνώμων στον τομέα της Γενετικής στην Εισαγγελία Αθηνών.

Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου των Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδος (ΣΙΓΕ).

Είναι μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ).

Είναι Συντονίστρια της Επιτροπής Υγείας της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ).